Gyógysók

Tegyünk egy üvegtálba 2 kg kősót, töltsük fel vízzel és helyezzük oda, ahol a legtöbbet tartózkodunk a nap folyamán, ez általában az alvóhelyünk. Az edényből kipárolgó sós víz, különös hatással van a légutakra, így az allergiában, asztmában szenvedők, a belvárosban lakók, a dohányosok részére megváltást jelent a sós, tengerpartias, csiramentes sós levegő. Minden korosztály részére ajánlott, nincsenek mellékhatások, olcsó, egyszerű és hatékony megoldás. Látványnak is csodálatos a párologtató sótál. Egy adag só fél évet is eltart, de érdemes folyamatosan, akár évekig használni. Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolni kell

A sópárna sem hiányozhat egyetlen háztartásból sem. Fül, ízületi fájdalom esetén fel kell melegíteni, ficam, gyulladás esetén le kell hűteni a sópárnát és az adott felületre kell helyezni, a hatása rövid időn belül jelentkezik. Több méretben kapható, attól függően, hogy milyen célra használjuk. Van natúr és gyógynövényes változatban. Rendelésre készítünk nagyobb méreteket is amelyen aludni is lehet.

A taposó sót azok részére ajánljuk, akik perifériás vérkeringése lelassult. Mezítláb vagy zokniban, napi rendszerességgel, néhány percet, ha ezen állunk és helyben járást végzünk, helyi vérbőséget idézünk elő, fokozzuk a végtagi anyagcserét, javítunk a erek állapotán. Egy műanyag tálba kel 1-2 kg-ot beleönteni és ajánlott akár napirenden használni.

A  telített sósvízből, reggelenként egy teáskanállal tegyünk egy deciliter vízben és igyuk meg, javul az ásványi anyagcserénk, a vízháztartásunk, így több vizet iszunk napközben, emelkedik a csont sűrűsége. A megbontott üveg hűtés nélkül is évekig eltart és használhatja az egész család. A kéz csukló alatti részében kialakult ízületi gyulladás esetén érdemes naponta akár többször is pár percre ebben a vízben füröszteni a tenyerünket és ujjainkat.

A sótabletta valójában patika tisztaságú só, azaz 99.99% NaCl tartalmú, ahány darabot oldunk fel egy liter vízben, annyi százalékos sóoldatot kapun, amellyel gargalizálni, inhalálni lehet. A 1%-os oldattal átmoshatjuk a szem és orr nyálkahártyáját, por és allergéndús időszakban, a 3-5-8%-al inhalálhatunk.

A sótégla elsősorban a nedvesebb vagy rosszul szellőztethető lakások esetén nyújt megoldást a penészesedés ellen, amennyiben viszont melegen tudjuk tartani, akkor a szoba levegőjét feltölti kisméretű sószemcsékkel és csökkenti az allergiás tüneteket.

A natúr, zsákos parajdi sóból elsősorban gyerekek részére otthoni somokozót lehet kiépíteni a lakás valamelyik helyiségében, a benne játszó gyerek napi kétszer 15 perc alatt annyi sós levegőt beszívhat mintha egésznap tengerparton lenne.