Étkezési sók
A világon van egy jó tucat különleges sólelő hely, ilyen a parajdi is, szerencsések vagyunk, hogy az egyik leghíresebb ezek közül itt van a közvetlen közelünkben, több ezer éve használják az itt lakók étkezésre, fürdésre, gyógyulásra és ami a legjobb hír, még mindig felbecsülhetetlen mennyiség van belőle. A kitermelt parajdi kősó négyszáz méterről kerül a felszínre, ebben a mélységben nincs a felszínről beszivárgott szennyeződés, így csak a természetes alkotóelemeket tartalmazza a gondosan válogatott, őrölt és csomagolt étkezési só. Színét tekintve van a sötétebb szürkés árnyalatú, amely néhány százalékkal magasabb arányban tartalmaz kalcium és magnézium vegyületeket és van a fehér, amelynek a sótartalma magasabb. Igazi, természetes parajdi étkezési sót kevés helyen lehet vásárolni, ezért csak megbízható helyről érdemes beszerezni ezt a mindennapi, létfontosságú alapélelmiszert. Bővebb tájékoztatást olvashat ide kattintva!