Sókozmetikumok

Sókristály fogkrém – Fluormentes, enyhén mentolos ízű fogrém, fogínyerősítő, fogfehérítő, szuvasodásgátló hatással. Hasonló módon és rendszerességgel használható, mint az átlag fogkrém, de hatásfoka sokkal kiegyensúlyozottabb. Régebben amikor még nem volt ilyen fejlett kozmetikai iparunk, púder nagyságú sóporral mosták fogukat az emberek. A bevizesített újukat belemártották a sóba és alaposan bedörzsölték a fogínyt és a fogakat. Ezzel eltávolították a lerakódott lepedéket és teljesen felfrissítették a szájüreget. A só egy természetes fogfehérítő, vigyáztak arra, hogy csak nagyon finom porszerű sót használjanak, ami nem sérti a fogzománc felületét. Ezzel a módszerrel lehetett megőrizni a fog és így egészséget, egész idős korig. Ezen az elven alapul a sókristály fogkrém hatása is.

Sósampon – A fejbőr, a hajhagymák védelmezője. Hajmosáskor fontos, hogy 5-10 percig a felvitt sampont ne mossuk le, csak ezt követően bő meleg vízzel. Minden hajtípus esetén alkalmazható.

Sós testápoló – A teljes bőrfelületen alkalmazható, kíméletes, enyhén sós tartalmű ápolószer, szintén minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Sós spay – 1%-os sótartalmú, elsősorban az irritált, gyulladásod nyálkahártya felületre ajánlott, különösen a szájüregben előforduló afták esetén.

Sókrém – kiemelt hatással van ekcéma, pikkelysömör, bőrgomba esetén. Naponta akár több alkalommal is vékony réteget vigyünk fel a kezelni kívánt bőrrétegre és enyhén dörzsöljük be vele a felületet.

A sónak a történelem során ennél lényegesen több kozmetikai felhasználása volt, manapság még használatos a sóradír amely a bőr felületéről eltávolítja az elhalt hámsejteket. Sós fürdő után, ha nem törülközünk meg a megszáradt bőrünk felületén megjelennek a sókristályok, minél sósabb volt a fürdővíz annál nagyobb mennyiségben. Amennyiben egy száraz törülközővel alaposan áttöröljük testünket a lepergő száraz sókristályok leradírozzák bőrünket. Időnként érdemes ezt a folyamatot végig csinálni, arcbőrünkön mindenképpen. Ezek természetes módszerek, szakszerűen végezve semmilyen mellékhatást nem jelentenek. A tengervízbe történő fürdőzés is pozitív hatással van bőrünk állapotára, amit fürdősó használattal otthon is elérhetünk.

Az erősen pattanásos bőr kezelésére ajánlották az enyhén sós vízben történő gyakori arclemosást. Ebben az esetben is jót tesz, ha hagyjuk, hogy a nedves bőr lassan száradjon meg és majd csak utána töröljük le puha kendővel a finom sószemcséket az arcbőrről.