Sókülönlegességek

Ez egy nem mindennapi világ, ide soroljuk azokat a termékeket, amelyek a só által lettek különlegesek, érdekes módon szinte mindenki tud róla, mégis csak egy szűk réteg fogyasztja. Ezért kis mennyiségben készül, előrendeléssel, válogatott alapanyagból:

-sóban érlelt sajt, sonka, vadhús

-sóban érlelt vörösbor, vadgyümölcs pálinka

-sós csokoládé, sókristály drazsé, sós trüffel.

A másik csoport a házi wellness világába tartozik, amikor nem vágyunk nagy közösségbe, otthon a magunk nyugalmában szeretnénk felfrissülni, kipréselni magunkból a fárasztó hétköznapok terheit, újjászületni egy forró fürdővel, kényeztetni magunkat, évszázadós receptek alapján készült házi kozmetikumokkal:

-párolt fürdősó

-sós levegőn száradt gyógynövények

-fekete sósiszap pakolások

-kézzel köpült sókrémek

-gyümölcs olajiok csipetnyi sóval

-sógyertyákkal.

Nincsen élet só nélkül – mondja egy kétezer éves mondás és már akkor tudták, hogy a só az életünk része, a tengervíz erre a legjobb példa, van benne élet, de van benne étkezési só, fürdősó, gyógysó. Jót tesz a testünknek és a lelkünknek, mindannyian vágyunk rá és, ha tehetjük évente legalább egyszer, csak pár napra is, de elmerülünk benne, mert így érezzük teljesnek az életünket.

Az év többi részében, ha nem is ezt az élményt, de a hatást otthon saját fürdőszobánkba is megtehetjük, csak egy fürdőkád kell hozzá és 1 kilogramm fürdősó és a felsoroltakból az aminek szükségét érezzük.

A házi wellness lehet frissítő, nyugtató, relaxáló és, ha jól szervezzük szinte felér a tengerpart élményével, minden héten egy nap kell tudjunk erre a célra egy-két órát szánni, ahogy sokmindenre van, erre is kell legyen idő, bőrünk, csontjaink ízületeink meghálálják.

Bele kell kóstolni a sókülönlegességekbe, minden tétel egyenként is élményt jelent, de csoportosan kaland, amennyiben gyakran sort kerítünk ezekre a kalandokra, akkor ez már egy minőségi éltforma.